Julafton 2010!

Äntligen!! Julafton! Jag har längtat såå!

 

Dagen började med att mamma, pappa och jag åkte till Vetlanda för att handla julmat eftersom det inte hanns med igår. Typiskt min mamma, hon är expert på att dra ut på tiden. Så nu är vi tvungna att shoppa på självaste julafton.

 

Japp, nu är handeln över och ett litet bråk utbröt mellan några familjemedlemmar. Vi får se hur detta går.

 

Jag kan redan nu säga att detta nog är den värsta julafton jag haft. Schemat sprack totalt och folk började bråka. Allt har blivit halvdant om det blivit av alls. Jag tror inte jag orkar berätta om allt. Det kommer nog inte heller vara särskillt intressant. Men jag kan höra av mig senare om resultat och julklappar.

 

~Bai bai~


Dagen före julafton

Så nu är det dax för en av årets segaste dagar - dagen före julafton.

 

Vad ska man göra på en så långsam dag?

Jag kan berätta att vi har en liten tradition i min familj. Dagen före julafton köper mina föräldrar en tidning till var och en i familjen. Den här tidningen är helt enkelt ett litet tidsfördriv. När jag var lite mindre och fortfarande var hästtokig brukade jag få ”Min häst”. De senare åren brukade jag vanligtvis få ”Frida”. Nu de allra senaste åren har jag fått ”Cosmopolitan” eller ”ELLE”.

Undrans om jag får någon tidning i år?

De vore kul att veta vad ni andra gör dagen före julafton. Ni får jättegärna berätta.

 

Idag ska hela familjen bege sig till Landsbro. Den lilla byhålan vi ska fira jul i som så många år tidigare. Få se nu hur detta går. Det brukar alltid bli stressigt och alla springer runt och skriker på varandra. Låter det bekant? Det brukar väl vara så i fler familjer misstänker jag. Lite sådär lagom clishé.

~Bai bai~


Fjärde advent!

Fjärde advent! Julafton kryper närmare!

Ååh! Så spännade!

För mig kvittar de om julklapparna minskar med åren. Det gör mig ingenting så länge jag får vara med familjen och ha den där gosiga julstämningen.

 

Min skapargläjde! Den är tebax! Så nu sitter jag och syr så mycket jag orkar. Men jag tvivlar på att jag kommer hinna göra alla julklappar. Så jag är nu tvungen att välja ut de ”viktigaste” personerna. Viktigast är nog mamma, pappa och de två yngre av mina tre bröder. Osså måste jag ju ge något till Emil också. Hmm, Emil är krånglig. Han önskar sig inget speciellt och han har inte något större behov av något. Så man måste verkligen ha lite extra fantasi när det gäller honom.

Bai bai~


Tredje advent

Ja nu är det tredje advent oxå över och ungefär bara en och en halv vecka kvar till jul. Det pirrar lite i magen varje gång jag tänker på det. Julen är ju bland det bästa jag vet.

 

Nää va jobbigt det är! Jag har många julklappar kvar att fixa. Tanken är ju att jag ska sy något till alla. Men jag vet inte om jag kommer orka. Min skaparglädje sprang och gömde sig för någon vecka sedan. Den kommer och går lite som den vill och utan den krävs det betydligt mycket mer energi att göra något. Blä!

 

Hmm, bara för att jag inte kan komma på nått vettigt att prata om så tänker jag berätta vad min plan är för dagen. Jag ska använda bananen i fruksskålen. Den ska bli en ansiktsmask. Ansiktsmasken ska jag sedan kladda i ansiktet på Emil. Hehehe *evil laugh*

Nu ska jag gå och sätta min onda plan i verket!

 

Bai bai~


Årets julkalender

Nu har årets tv/radio-julkalender pågått i en vecka och en dag. Så nu vill jag prata lite om den/dem.

Jag börjar med radio tror jag…

 

”De vilda helgonen”. Titeln var lovande tyckte jag och det tycker jag fortfarande. Själva storyn är bra och ganska traditionell, det gillar jag. Simon som huvudrollen heter är en vanlig reko kille men ändå lite intressant. Hans röstskådespelare är duktig och spelar realistiskt. Däremot har jag svårt för tjejens skådespelare. Maria som karaktären heter pratar otydligt och replikerna passar henne inte riktigt. Hemskt synd tycker jag. I övrigt tycker jag de flesta karaktärer spelas ganska bra.

I betyg skulle jag ge ”De vilda helgonen” 4 av 5.

 

”Hotell Gyllene Knorren” är en ganska svag story men har ändå de ingredienser som en tv-julkalender bör ha. Ett koncept, ett problem som måste lösas och sedan irritationsmoment på vägen. I det här fallet är problemet att få gäster att komma till hotellet och att ekonomin ska funka. Annars blir julen en katastrof och bla bla bla…

Min favoritkaraktär är mamman i familjen. Hon heter ju då Ritva och är en hurtig finländsk kvinna med kort stubin. Hon spelar bra och håller upp hela alltet. I övrigt tycker jag många personer spelas lite dåligt och orealistikt och jag blir frustrerad på bristen av IQ hos vissa karaktärer. Jag orkar inte gå in närmare på det.

Och sedan en grej. Dockan som kommer efter varje avsnitt och öppnar luckor. Den där grönaktiga gubben. Han är så gräslig! Ta bort honom!

I betyg får Gyllene Knorren 3 av 5.

 

Om ni vill kan ni ju berätta era åsikter om julkalendern.

 

Bai bai~


Andra advent

Andra advent är nu över och klockan är 3 mitt i natten. Typiskt mig att vara vaken vid den här tiden och inte sitta och spela något (typ WOW). Jag är en sån som bara gillar att sitta och göra ”ingenting”. Under dagen satt jag mest och sydde. Så nu har lilla Saga ett lucialinne och en tomteluva. Hon är ju så söt!

 

Daniel är här och leker med Emil. De spelar Borderlands på Ps3:an. Och de har de gjort de senaste 4-5 timmarna. Bör de inte bli trötta snart? Till skillnad från mig har de faktiskt möjligheten att ha en normal dygnsrytm.

 

Julgranen har nu stått här i vardagsrummet i ett och ett halvt dygn och sett fin ut. Dock är det bara en plastgran eftersom det blir enklare att ha när man bor i lägenhet. Så i lördags när vi plockade fram den och pyntade den så fick jag den äran att sätta ditt lamporna. Det är svårt! Håll med mig om att det är riktigt krångligt att sätta ut lamporna jämt, fint och lagom över hela granen. Men jag lyckades hyffsat bra då jag ärvt mammas syn för hur lamporna bör sitta. Hon är familjens proffs i ämnet.

 

Undrar vad som händer den här veckan. Många har säkert massa att göra nu innan jul, men det har inte jag. Ändå känner jag mig stressad på nått sätt. Det ända jag vet att jag har att göra är att tillverka alla julklappar jag ska ge till familjen. Jag är en sådan där person som gillar att göra saker till folk och inte köpa och ioförsej har jag inte heller råd att köpa några klappar i år så de spelar ingen större roll.

 

Nää nu ska jag äta en clementin och sedan tugga Emil i nacken lite. Han blir så gulligt sur om jag stör honom när han spelar. Hihi ^w^

 

Bai bai~


Pysselstuga

Idag ska här pysslas. Sådeså!

Först ska jag på allvar julpynta mitt och Emils rum nu när jag efter lite slit hittat allt mitt julpynt som låg nedpackat hemma hos mamma.

Sedan ska vardagsrummet bli en pysselstuga och det ska sys vantar till alla BJDs. Lucialinnen ska de oxå ha allihopa. Det blir lite kämpigt, men kul.

Så vi får se hur det går. Förhoppningsvis orkar jag ta lite foton på resultatet så kan ni kanske få se.

 

Bai bai~


Min familj

Idag har jag tänkt berätta lite om min familj för de som är intresserade.

Vi börjar med att kolla vilka ingredienser vi har. Få se nu…

 

En mamma

En pappa

En tonårsbror

En lågstadiebror

En dagisbror

En ponny

Två katter

En mig (+ pojkvän/sambo)

 

Jag är äldsta barnet, så JA jag har 3 småbröder. De har gett mig både glädje och olycka.

Min mamma och pappa var tillsammans från att jag ”tillverkades” till att jag var 16 år. Nu är de bara kompisar. Bra kompisar. De sköter sig jättebra faktiskt, vilket är väldigt skönt för både mig och bröderna. Ingen av dem dejtar, vilket också är skönt. Jag känner att jag skulle ha svårt för att se mina föräldrar med andra partners, i alla fall så länge mina två yngre bröder fortfarande är små.

Mamma är lite stressad av sig och har många bollar i luften och saker blir sällan klara. Men när man ber om hjälp finns hon alltid där för en. Hon är rätt ung, hon födde mig när hon precis fyllt 18. Jag har haft mycke glädje av att hon är så ung, vi kan prata om precis allt. Hon bor i ett litet hus med mina 3 bröder, ponnyn och ena katten.

Pappa var ganska sträng när jag var liten och en aning överbeskyddande. Han har haft en svår uppväxt. Men nu är han en riktig kramgo man. Han tycker om att retas med folk. Att retas är hans sätt att visa kärlek. Han tycker om bilar, motorcyklar och medeltidsevenemang. Han kan laga nästan vad som helst, såsom tv-apparater, bilar, gräsklippare, datorer och massa annat. Han bor i en liten lägenhet.

Tonårsbrodern är en datanörd som så många andra i hans ålder. Jag orkar faktiskt inte berätta så mycke mer än att han under en väldigt lång period betedde sig väldigt illa mot oss andra. Men nu har det börjat vända.

Lågstadiebrodern är hjälpsam och sprallig. Han tycker om att spela Wii och leka med bilar. Han har många kompisar och är ofta borta och leker med någon av dem. Han har nyss börjat på fotbollsträning för att göra sig av med en del överskottsenergi.

Dagisbrodern är en ganska söt en faktiskt. Han gillar lite allt möjligt och tycker om att sitta tillsammans med alla för att se vad som är pågång. Han lär sig fort och svarar ofta i telefonen när man ringer hem till mamma. Kramas tycker han mycket om.

Ponnyn som heter Chaplin är en liten shetlandsponny som vi haft sedan han var föl. Han är nu runt 14-15 år tror jag. Han är mörkbrun med spretig man och svans.

Den ena katten heter Max och är runt 10-11 år. Han bor hemma hos mamma just nu och är en utekatt. Men han vill inte så gärna vara ute på vintern längre. Förr var han en riktig kelgris, men nu gosar han bara dåodå när han själv vill. Helst så gosar han på kvällen framför tv:n när alla skrikiga bröder somnat.

Den andra katten heter Kirby och är min lilla bebis. Jag fick honom i födelsedagspresent när han var en liten kattunge. Nu är han 2 år. Han vill alltid kela och ger sig på alla som är i vår lägenhet, främlingar som ofrämlingar, det spelar ingen roll. Hela tiden bara: ”klappa mig, klappa mig!”


Nu kommer vi till mig och Emil. Hur vi träffades berättar jag någon annan gång. Vi flyttade för ett halvår sedan in i en lägenhet i stan och är inneboende. Vi är båda arbetslösa och rastlösa. Kirby bor såklart här med oss.


I övrigt har jag en morfar och två morbröder.

Berättar jag mer nu så blir ni bara uttråkade. Så det får räcka för stunden.

Men nu vet ni lite om min familj.

Intressant…

>.>

<.<

 

Bai bai~


RSS 2.0