Update

Ja en uppdatering kan verkligen behövas. Det har ju hänt lite sedan sist.

För det första så har jag bytt sommarjobb. Som ni vet skulle jag jobba på Upptech. Det gick inget vidare. Det var kul så länge det varade, men jag dög tydligen inte. En vecka gick, sedan fick jag gå tillbaka till snubben som är ansvarig för rekryteringen till kommunens sommarjobb. Bo heter han och förstod mitt problem. Antagligen är det ju inte första gången någon kommer in och behöver byta arbetsplats. Snarare typ femtionde gången eller något.
Men men...
Det slutade med att jag fick börja mina resterande tre veckor på Jönköpings länsmuseum förra veckan.

På museet trivs jag jättebra och vet vad jag kan förvänta då jag praktiserat på museet sammanlagt 8 veckor när jag gick i gymnasiet. Jag har ingen fast arbetsuppgift, utan är mer av en all-i-allo som pysslar med lite allt möjligt. Det passar mig bra. Så just nu håller jag på och syr tossar. Ni vet sådana där blå plastgrejor man sätter utanpå skorna när man vill gå inomhus med skorna på utan att smutsa ner? Sådana syr jag nu i ett plastbehandlat tyg. De ska användas i museets magasin där de har alla sina museiföremål. Så slipper det bli så smutsigt när man springer runt där inne med skorna på.

Emil har oxå sommarjobb nu. Han började jobba igår som vaktmästare/bovärd på Vätterhem precis här vi bor.
Så både idag och igår har han målat cykelhus och sophus. Han är jättetrött när han kommer hem på eftermiddagarna, men jag tror han har ganska kul ändå.

Ja, vad har mer hänt?
Jag har varit på en jättekul helglång övernattning med kompisar från Pokemonforumet.se. Vi spelade tv-spel, glodde på animé och hade det allmänt mysigt. Jag kollade på Mumintrollet på engelska med en rolig kille som kallar sig Marietta. Vi är nu "mumin-kompisar". Muminpowers activate!~~

I övrigt har faktiskt inte så mycket mer hänt. Iallafall inget intresant.

Jag måste verkligen börja skärpa mig med bloggandet!
Sååå... 
Jag skriver snart igen. Okey?

~Bai bai~

40 par skor!

Om jag vann 40 par skor skulle jag nog smälla av. Nu har TLC och Brandos en tävling där man kan vinna alla dessa 40 par skor.

För att vara tjej har jag väldigt lite skor. Jag är verkligen i behov av nya skor nu. Jag har inga promenadskor, inga träningsskor och inga vardagliga sköna skor. De enda jag har just nu är ett par gamla nergångna ballerinor som läcker in som bara f*n, ett par lite vardagliga klackskor, flip-flops och två par lite finare klackskor.
Så jag har inget som egentligen är särskillt skönt att ha på sig. Skitdrygt!

Här är länken till tävlingen:
http://www.tlcsverige.se/tavling


En vecka på jobbet

Japp, som titeln säger. Jag har nu alltså jobbat i en vecka på Upptech. Bara 3 veckor kvar.
Jag måste erkänna att det faktiskt inte var fullt så kul som jag trodde att det skulle vara. Men roligt har jag ändå haft.
Efter bara en ynka vecka så ömmar hela kroppen. Fredagens Brum brum tog nästan kål på mina knän. Ajaj vad ont jag hade...

Brum brum är ett litet tema som innebär att man har en liten barngrupp som man utbildar i lite trafikvett och att de sedan får åka runt i små elbilar i en liten park med små vägar och små hus. Jag ska hålla i Brum brum-pass själv nästa vecka. Jag är lite nervös...

I övrigt så vill jag bara säga att personalen på Upptech är så underbart snälla och roliga människor. De har förståelse med att lilla fumliga jag ibland gör misstag. Men misstag gör väl alla senast jag kollade. Men på en arbetsplats kan misstag ställa till oreda. Som tur är har mina misstag inte gjort någon skada alls ännu. Vi får hoppas att det fortsätter så.



~Bai bai~ 

Trollet i parken

Idag såg jag en gammal tecknad film som jag inte sett på typ 12 år. När jag såg den som liten så la jag aldrig titeln på minnet och har under flera år nu försökt hitta den igen, men misslyckats. Jag har frågat mamma, pappa, vänner om det. Men ingen kunde identifiera den åt mig. Nu idag, äntligen! Min lägenhetskompis kläckte den åt mig.

Det var ju denna lilla rulle!


Denna film innehåller bland annat:

- Ett snällt litet troll med en grön tumme som kan få växter och blommor att växa.


- Två små barn.


- Knubbiga små blommor som dansar.


- En hemsk och ond trolldrottning.


Den är verkligen mysig och ni som inte sett den redan bör ta er tid att titta på den om ni får chansen någon gång.
Guu vilken nostalgikick!!

~Bai bai~

RSS 2.0