Kawaii tävling!

På Bilddagboken/Dayviews just nu så håller MintXMint (http://dayviews.com/mintxmint/) en liten tävling.
Tävlingen avslutas under nyår.

Man kan vinna detta:


Via den här länken kommer ni direkt till tävlingen och dess regler om ni oxå skulle vilja delta: http://dayviews.com/#!/mintxmint/499845835/ Om ni deltar så skulle jag bli helt underbart glad om ni oxå kunde skriva i kommentaren på tävlingen att det var jag (@Misskissen) som tipsade er.

MintXMint gör massa fina lolita- och fairy kei-smycken. På hennes blogg kan man både se och köpa dem.
Här har ni hennes blogg: http://mintxmint.blogspot.com/

Fjärde advent!

Det var en lugn och skön advent. Det hände inte så mycket. 
Jag satt mest ute i vardagsrummet hela dagen och knåpade med mönster till dockkläder och klippte ut lite tygbitar. Så nu har jag något att sy på imorgon. Mina små resinflickor ska ju oxå vara fina till jul.
"Mysteriet på Greveholm" rullade i bakgrunden hela tiden. Myyys~

Årets julklänning till mig själv blev klar igår. Det är bara några små detaljer kvar på den, men själva klänningen är klar. Snart kan jag nog visa upp resultatet!

Tv- och radiojulkalendern börjar toppa i spänning nu. Inte långt kvar!

Nu i veckan sker de sista förberedelserna inför jul. Well hey, jag har inte bakat lussekatter ännu!

Vi firar jul hemma hos pappa i år. Så på torsdag eller fredag kommer han till stan och julhandlar och plockar samtidigt upp mig och Emil. Det kommer bli jättemysigt! Vi kommer hem igen på annandagen.
Jag vet inte hur det blir med internet hemma hos pappa. Han har bara ett mobilt bredband med dongel. Den får vi förståss låna så mycket vi vill. Men både Emil och jag kommer antagligen bråka om den. Så kanske att vi sitter 2-3 timmar var om dagen.

Ja det var väl allt jag hade att säga för den här gången. Jag rapporterar väl från lussebaket härnäst.
Bai bai~



Granen

Här är den fina granna granen!



I år hoppade vi på trenden med att ha rosetter på grenarna. Det var en bra beslut tycker jag.



Jag köpte en jättefin slinga från IKEA. Eller mja slingan var slut men den fanns som draperi och det gick lika bra det med. Laporna är i form av snöflingor.



Vad tycker ni? Fin va!? =3

Tredje advent!

Tredje advent gott folk! Julen kommer närmare. Den kryper på oss vare sig vi vill det eller inte. I like it! =3

Vi klädde granen idag. Som de lägenhetsbor vi är så är det såklart plastgran som gäller. Men det blir så fint ändå.
Egentligen skulle vi haft besök av ett par kompisar idag. Men alla avbokade, så det blev bara vi tre. Det blev mysigt ändå och granen blev fin. En grann gran!


Allt du önskar



Den här historien är allt mäkta konstig. Jag vill bara fortsätta lyssna eftersom den bara blir konstigare och konstigare.

I första avsnittet kände jag verkligen igen mig i huvudkaraktären Elviras situation. Min familj var oxå sådär fattig och både min mamma och pappa var arbetslösa. Sen fick mamma jobb som städerska, men ärligt talat så gjorde det nästan ingen skillnad på ekonomin alls. Jag kunde precis som Elvira inte heller gå på bio med kompisarna. Jag fick min första mobil när jag började sjunde klass. Jag fick pappas gamla Siemens. Så alla på skolan hade nya fina mobliler med kamera och mp3 och allt sådant. Min lilla Siemens hade inte ens färgskärm...
Men andra ord så speglar jag mig själv rätt bra i karaktären Elvira.

Familjen Lancelott är för mig ett stort mysterium. Jag gillar dock att rösterna på paret Lancelott är Lennart Jähkel och hon som är Häxan Surtant. Men var får de alla pengar från, vadan denna konsumtionshysteri, varför tycker de at man inte ska umgås med folk?? Skumt...

Min mamma har värsta konspirationsteorierna. Hon smsade mig häromdagen och bara: "Jag tror att det är hennes mamma de har i tornrummet...=("
Jag tänkte efter lite och insåg att det faktiskt skulle kunna vara det. Men ännu är det inte julafton så vi får vänta och se.

Så som avslutning vill jag säga att jag tycker om den här kalendern på grund av dess konstighet och att den dramatiserats på ett väldigt bra sätt.

That´s all folks~


Tjuvarnas jul



Jag tycker tjuvarnas jul är dömysig!

De har fått med intresanta skådespelare i år, bland annat Madame Bofvén som spelas av Siw Carlsson som jag känner igen bäst som karaktären Matilda i Jäkelskaps-farserna. Sedan har vi ju Gustaf Hammarsten som spelar den lite för fingerflinka ficktjuven Kurre. Den stackars missförstådda kvinnan Gerda spelas av Elisabet Carlsson som jag oxå känner igen sedan tidigare.

Jag gillar miljön de har i år. Storyn utspelar sig i Stockholm någon gång under 1800-talet och ska ha lite Charles Dickens-anda över sig. Andan tycker jag de lyckats med även om de kunde haft lite mer drama. Men det är ju en kalender för barn, så jag tänker inte klaga.
Jag tycker det finns en rätt bra balans mellan allvar och barnsligheter även om allt förenklats och förlöjligats. Stöld och tjuverier är ju allvarliga grejor, polischefen är narcisist, Gerda blir kallad för ett galet fruntimmer och Bongo drömmer om att öppna en syatljé, o.s.v. Lagom av det mesta.

Mina favoritkaraktärer är helt klart de två IQ-befriade svarthjälmarna (/polismännen) Jansson och Jönsson. De är ju helt underbara med sin idioti.
Jag håller inte reda på vem som är vem av dem, det känns oväsentligt. Men de är de till höger och vänster på bilden. I mitten har vi självaste polischefen, han är väl inte den skarpaste kniven i lådan han heller för den delen.


Ja jag har inte så mycket mer att säga än att jag helt enkelt gillar årets tvjulkalender.

Nästa inägg ägnar jag åt radions kalender.

Bai bai~

Årets julkalender


Jag tänkte att jag skulle göra som förra året och prata lite om årets tv- och radiojulkalender. Jag är ju av den barnsliga sorten som fortafarande följer julkalendern även efter att jag vuxit upp. Min mamma tittar och lyssnar oxå, så det kan väl tänkas att jag ärvt det av henne.
Jag börjar nog med tevens då den är först på kalenderomslaget.


Min frånvaro...

Vad kan den bero på?

Jadu, bra fråga.

Jag har bara inte haft lusten antar jag. Förlåt!

Men nu är jag tillbaka!!
Jag blir alltid väldigt skrivglad runt jul.

Jag ska försöka göra inlägg varje eller varannan dag åtminstone. Nu i december iallafall. Men självklart ska jag försöka så långe kan jag kan efter det.

Bara så ni vet!



Andra advent!

Hela andra adventshelgen var rätt körig. För det första var det vampyrlajv. Det pågår såklart på natten. Nätterna mellan fre-lör och lör-sön mera bestämt. För det andra så skulle jag oxå gå på dockmöte nere i Smålandsstenar på lördagen. Ujujuj! Jobbigt var det och jag orkade inte lajva andra natten. Jag hade inte sovit en blund sedan natten tors-fre och inte ätit särskillt mycket. Så på lördagskvällen var man inte så pigg direkt. Men jag gjorde mitt bästa och får vara glad med det.

Så på adventssöndagen kom man hem på mitten av eftermiddagen och hade stor lust att bara trilla i säng och sova i 3 dygn eller så. Men det kunde man såklart inte göra. Vi gjorde helt enkelt det vi här i lägenheten gör bäst. Vi var osociala tillsammans. Alltså satt vi alla tre i vardagsrummet  med varsin kopp te och varsin dator i knät.
Ljus 1 och 2 var tända och det var lite mysigt ändå.

3:e advent så ska granen pyntas! Se fram emot det!


Första advent!

Jag måste ju självklart prata lite om advent. Bättre sent än aldrig.

Just denna första advent var vädret hemskt. Det blåste storm och regnade om vartannat. Vinden kom från alla håll, regnet kom från alla håll. Ett paraply hjälpte knappt ett dugg.
Men vi trotsade ändå vädret och gav oss ut på den årliga julskyltningen i Jönköpings centrum. Så tre små påpälsade individer som egentligen inte hade pengar köpte ändå något litet var. Vi tog en fika oxå såklart. De blir inte mysigare än så.

Efter hemkomst bjöd jag hem ytterligare tre påpälsade vädertrotsare. Så vi tände ljus 1 och drack glögg alla sex samtidigt som vi kollade på "A christmas carol". Den från Disney med Jim Carey som Scrooge. Den är verkligen inte för småbarn. Den är ju grymt bra, men rätt så obehaglig från stund till stund.

Stämningen under kvällen var rolig och lagom julig. Vi julpyntade ju dagen innan, så allt sådant var redan klart.
Så skönt att bara luta sig tillbaka och njuta.

 


RSS 2.0